Varv & Marina

Båttur


Harstenaturen
Här beger vi oss ut mot ytterskärgården i större eller mindre båtar, allt utifrån vad ni önskar. Vi går i land och guidas runt på vackra Harstena. Ca 2 timmar. Önskar ni besöka någon annan av alla vackra öar så går detta att kombineras. Vi skräddarsyr utflykten åt er!

I lotsarnas kölvatten
Här blir vi guidade runt i lotsarnas vatten samtidigt som vi får höra om deras gedigna historia. Vi besöker bl.a. Häradsskär som med sitt fina läge i ytterskärgården och ett bra fiske tidigt lockade folk från fastlandet som bosatte sig där. De kombinerade då fisket med lotsning. Ca 3 timmar.

Utsiktspunkter
En båttur i skärgården där man går i land och njuter av de fina vyerna från olika utkikspunkter. Ca 3 timmar.

Sälsafari
Här går båten ut till sälområdet och på vägen passerar vi Harstena och tar ett stopp där om så önskas. Gråsälen var länge en viktig inkomstkälla för skärgårdsborna som sålde späcket, skinnet och köttet och på Harstena får ni möta kulturen och historien hur man levde då. I dag bedrivs endast skyddsjakt. Ca 3 timmar Sälsafari i skärgården Båtturer i skärgården

Besöksmål
Svep över de blå markörerna för att se de olika utflyktsmålen. Zooma med hjälp av zoomknapparna till vänster (+/-) eller scrollhjulet.Följ oss i sociala medier!